Tips voor een tuin make-over

Het is pas maart, maar het voorjaar staat al snel voor de deuren. De afgelopen weken hebben we er zelfs even van mogen proeven. Toch komen de heerlijke warme en vrolijke dagen al sneller dan je denkt. Hoog tijd dus om eens een blik te werpen op je tuin: hoe ligt het er allemaal bij? Kunnen de tuinmeubels nog mee? Of moet je iets geheel nieuws neerzetten? Of het nou nodig is of niet, het is altijd leuk om met je buiteninterieur bezig te zijn en om idee├źn op te doen. In dit blog geven we aantal tips om een succesvolle tuin make-over te realiseren. Lees dus gauw verder!

Tip 1: schoonmaken

Door de herfst en de winter zal de tuin er misschien niet op z’n allermooist bijliggen. Dit geeft helemaal niet. Wel is het fijn als je je tuin opnieuw gaat inrichten, het allemaal schoon is. Begin daarom dus met een grote schoonmaak. Wellicht niet het allerleukst, maar wel noodzakelijk. Veeg alle bladeren bij elkaar, verwijder het onkruid en spuit eventueel de stenen schoon. Dit staat al gelijk een stuk beter!

Tip 2: de meubels

Niets is fijner dan lekker in het zonnetje kunnen liggen met een goed boek of leuk tijdschrift. Bekijk dus welke meubels je nog in de tuin hebt staan. Is er een fijne loungeset? Of ga je liever voor stoelen met een verstelbare leuning? Als je kleinere kinderen hebt, is het wellicht praktischer om (ook) een picknicktafel aan te schaffen. Hier kunnen zij gemakkelijk aanzitten, ook samen met vriendjes.

Tip 3: de bestrating

Moet de bestrating eens nodig vervangen worden? Dat is een hele klus, maar het is niet moeilijk om mooie bestrating te vinden. Ga je voor stenen? Dan is het leuk om voor grotere stenen te gaan. Hierdoor lijkt de tuin groter. Tegenwoordig is hout ook in. Houten tuintegels neerleggen zou dus in menig tuin ook niet misstaan! Dit geeft een extra groen en landelijk gevoel in de tuin.

Tip 4: tuinverlichting

Tijdens de zomermaanden is het nog lang licht. Heerlijk dus om lekker lang buiten te zitten en te borrelen. Echter, op een gegeven moment is het simpelweg te donker om nog goed buiten te kunnen zitten. Zorg daarom dus voor goede buitenverlichting. Bijvoorbeeld verschillende spotjes in de grond, fakkels in de aarde of hanglampjes. Daarnaast is het ook leuk om kaarsen neer te zetten en sfeerlichtjes op te hangen. Heb je een houten overkapping? Dan kun je die ook nog eens leuk aankleden met verschillende lampjes en kandelaars!

Tip 5: bloemen en planten

Een tuin is geen tuin zonder bloemen en planten. Heb je veel steen? Zet dan een aantal potten neer met grote planten. Dit fleurt de tuin al heel wat op. Bovendien kun je ook aan de muren planten ophangen of alsnog een klein gedeelte vrijmaken in de bestrating voor planten. Ook leuk om samen met kinderen te tuinieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *