Tips voor het verbouwen van je tuin

Zo nu en dan kan onze tuin wel een make-over gebruiken. Of het nu gaat om het aanleggen van een veranda of vlonder, het vervangen van plantjes of het compleet herinrichten van de tuin. Het is in ieder geval een proces waarvoor je genoeg dingen moet regelen. Want hoe pak je zo’n verbouwing nu eigenlijk aan? Wij geven je graag een aantal tips, lees dus snel verder!

Plan van aanpak

Zeker voor de grote tuinverbouwingen is het goed om een plan van aanpak te maken. Bedenk goed voor jezelf hoe de tuin er uit moet komen te zien. Hiervoor kun je inspiratie opdoen op het internet, maar ook in magazines en bij tuintjes bij jou in de buurt. Maak vervolgens een plan van aanpak en beschrijf wat er allemaal moet gebeuren en wat je hier voor nodig hebt. Voor het geval je een tuinier gaat inhuren is een plan van aanpak erg handig, aangezien hij dan kan lezen wat hem te doen staat.


Spullen inkopen

Verder is het belangrijk om op tijd te beginnen met het kopen van spullen en materialen. Denk bijvoorbeeld aan tuingereedschap, maar ook aan voldoende hout of plantjes. Zo heb je alles klaarstaan en kun je zonder zorgen de verbouwing beginnen.

Extra voorzieningen

Bij een grote verbouwing kan het zo zijn dat er meerdere werklui bezig zijn in je tuin. We kunnen ons voorstellen dat je er niet op zit te wachten dat zij allemaal bij jou naar binnen lopen om naar de wc te gaan. Dan kun je er ook voor kiezen om een toiletwagen te huren. Deze zet je in de tuin en zo hoeft niet iedereen met vieze voeten door je huis te lopen. Denk hiernaast ook aan het huren van voorzieningen zoals een afvalcontainer of een puinbak.