Tuin decoreren: de leukste tips op rij

Ben jij in het bezit van een tuin en spendeer je hier veel tijd? Dan is het leuk om eens in de zoveel tijd je tuin opnieuw te decoreren, zodat je extra kunt genieten van de sfeer en uitstraling van jouw favoriete plek. Ben je benieuwd naar tips hoe je jouw tuin leuk kunt decoreren? Je leest onze tips hier in deze blog!

Haal wat kleur in je tuin

Zelf ben ik enorm fan van kleurrijke tuinen, dit geeft een super gezellige sfeer en maakt je tuin opvallend. Daarnaast staat het heel erg leuk bij gras en bomen. Sowieso is het heel erg leuk om in je tuin verschillende bloemenstruiken te hebben waar kleurrijke bloemetjes aan groeien, dit geeft al een heel leuk zicht. Maar ook accessoires met veel kleur kunnen echt een verschil maken in je tuin. Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijke strandstoel van kleurmeester, dit merk maakt handgemaakte strandstoelen in de allerleukste kleurencombinaties. Je kunt er ook een bijpassende strandtas bij bestellen waarmee je de hele zomer kunt pronken. Deze strandstoel is vast een geweldige toevoeging aan je tuin én ligt super comfortabel.

Lichtjes, lampionnetjes en slingerlampjes

Wij vinden dat tuin verlichting misschien wel de meeste sfeer geeft aan het uiterlijk van je tuin. Door je tuin leuk te verlichten kun je er in de avonden ook nog lekker lang blijven zitten en ziet het er ’s avonds enorm gezellig uit. Wil jij ook gaan beginnen met het verlichten van je tuin? Kijk dan eerst even naar de verschillende mogelijkheden. Je hebt bijvoorbeeld lampen die je in de grond steekt of die je kunt ophangen. Maar je kunt zelf ook creatief aan de slag! Hang bijvoorbeeld een slinger met lichtbolletjes op en zet door de tuin heen verschillende soorten lampionnen neer. Grondverlichting is mooi in de donkere hoeken, bijvoorbeeld aan de onderkant van een boom. Ook hier geldt: spelen met kleur geeft een super leuk effect!

Buitenkleden voor een perfecte afwerking

Tenslotte is een van onze favoriete nieuwe trend het buitenkleed. De buitenkleden geven, net zoals binnen kleden, een enorme sfeer aan je tuin en maken deze decoratief gezien helemaal af. Tegenwoordig vind je tuinkleden in elke soorten en maten, en van enorm veel verschillende printjes. Wij vinden het leuk om hiermee ook zo vel mogelijk te combineren. Je kunt bijvoorbeeld een tuin kleed onder de tuintafel leggen, of eentje in de zithoek. De mogelijkheden zijn enorm dus ga lekker aan de slag met verschillende vormen en kleuren!