Veel gemaakte fouten bij het verbouwen van je tuin

De warme zomerdagen komen eraan en het is weer tijd om gebruik te maken van je tuin. Door het corona virus zitten we in Nederland voorlopig nog in quarantaine waardoor we gelukkig veel vrije tijd hebben. Je kunt hierdoor veel tijd besteden aan het verbouwen van je tuin. Vaak onderschatten mensen het werk van het verbouwen van je tuin en daarom delen we hieronder een aantal veel gemaakte fouten die je veel tijd zullen kosten.

Bomen en planten in je tuin

Een boom in je tuin ziet er prachtig uit en creëert een fijne, warme sfeer. Let er wel op dat bomen voor veel schade in je riolering en uitzicht kan veroorzaken door de groei. Daarnaast zul je vaak de stenen in je tuin opnieuw moeten leggen waardoor je onnodig veel tijd in je tuin moet besteden aan de boom. Bij grote planten geldt hetzelfde. Zorg ervoor dat je je goed informeert over de groeisnelheid en de manier hoe de boom en de plant zich uitbreidt in de grond. Kies daarnaast ook voor een kleine boom zodat je later geen last krijgt van het uitzicht.

Kwaliteit

Materiaal van goede kwaliteit is enorm belangrijk bij een tuin. Informeer je goed over de spullen die je gaat kopen. Vaak zijn tegels en loungesets niet goedkoop en is het de bedoeling dat je hier een aantal jaar mee moet doen. Het is een grote investering en daarom belangrijk dat je weet wat je in je tuin legt.

Afval

Je zult je verbazen hoeveel afval je hebt wanneer je je tuin verbouwt. Veel onkruid, veel spullen die er al jaren liggen en veel onderdelen waar je niks meer mee kan doen. Vergeet daarom niet een afvalcontainer te huren waar je alle afval in één keer kwijt kan. Zo hoef je niet je huis vies te maken door keer op keer naar binnen of door het huis te lopen en kun je je afval bij het grofvuil kwijt. Er zijn gelukkig veel plekken waar je een goedkope afvalcontainer kunt huren voor een bepaalde periode.