Verras je valentijn met mooie bloemen & rozen in Limburg

Tijdens valentijnsdag is het natuurlijk zo dat veel partners elkaar verrassen met mooie rode rozen en boeketten die speciaal voor valentijn zijn samengesteld. Niet alleen bloemen maar ook de tuin kun je romantisch maken. Zeker in de lente bijvoorbeeld. Er zijn ook speciale lenteboeketten die je kunt bestellen bij de bloemist. Deze bestaan vaak uit bloemen met mooie vrolijke kleuren.

De lentetuin
Knoppen in bloei: Al in december ontstaan er nieuwe knoppen in bomen. Deze zijn nog niet goed zichtbaar, maar ze zijn er wel. In februari, ontpoppen de knoppen zich en worden ze steeds beter zichtbaar. Een teken dat de lente in aantocht is. Ook de opkomende bollen laten zien dat de lente er aan komt. Al in januari, begin februari bloeien de Winterklokjes. Vanaf half februari volgende Krokussen, daarna de Narcissen en de Tulpen en de Hyacinten. Dan is het echt lente.

Waarvan is het afhankelijk of de bollen op komen
Bollen in de tuin komen pas op nadat het kwik een bepaalde temperatuur onder nul heeft bereikt. Toch blijft het bijzonder dat elk jaar de bollen rondom dezelfde tijd (soms op een paar weken na) de grond uitkomen. Wist u trouwens dat de bloemen in Limburg eerder bloeien dan in Friesland? Dat komt waarschijnlijk omdat Limburg dichter richting de evenaar ligt. Je kunt natuurlijk overal in Nederland een vers boeket met bloemen bestellen op elk moment van de dag. Het kan vaak de volgende dag al thuisbezorgd worden.

Tuinmeubelen
Vanaf eind februari komen de folders van de bouwmarkten binnen met de eerste tuinmeubelen erin. Weer een teken dat de lente op komst is. Nu kunt u de meest trendy meubelen kopen. Anno 2021 zijn vooral de steigerhouten tuinmeubelen in trek. Vorig jaar nog de lichtere steigerhouten meubelen, nu zijn er ook donkerdere tinten op de markt.

Genieten van de lente
Rondom de Pasen kunt u gaan genieten van de lente. U hoort de vogels ‘s morgens weer eerder zingen, de tuin wordt steeds groener. De dagen worden langer. Soms kan het dan nog weer vriezen. Dat is slecht voor de bloembollen. De bloemen kunnen dan doodvriezen. Na een lange winter kijkt iedereen weer uit naar de lente.Advies van een hovenier uit Limburg
Wil je de tuin echt even goed aanpakken? Kies dan voor een hovenier. Hij of zij kan je goed adviseren over wat mooi staat en eenvoudig te onderhouden is. Zowel op het gebied van bloemen, planten en meubels hebben ze een groot netwerk en assortiment. Doorgaans heb je ook goede garantie op het werk dat ze leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *