Verven op grote hoogtes vraagt om rolsteigers of een kamersteiger.

Verven op grote hoogtes vraagt om rolsteigers of een kamersteiger.

Laatst is mij gevraagd om te helpen met een grote verfklus bij mijn opa. Mijn opa woont in een groot vrijstaand huis. Het huis is al redelijk oud en kon ondertussen wel een goede verfklus gebruiken, zowel binnen en buiten. Mij is gevraagd om te helpen met het verven van de buitenkant van het huis. Toen ik daar aankwam was het hele huis ingebouwd met rolsteigers. Zelfs binnen stond een kamersteiger. Het werd dan ook een veel grotere operatie dan dat ik van tevoren had verwacht. Blijkbaar is verven op een rolsteiger een stuk lastiger dan het normale schilderwerk.

 

Rolsteigers beklimmen als nieuwe work-out

Ik denk niet dat veel van jullie wel eens hebben gewerkt op een rolsteiger. Ik verwacht namelijk niet dat veel bouwvakkers of buitenschilders mijn blog lezen. Als jullie dit wel lezen dan bij: ik heb enorm veel respect voor jullie. Het continue heen en weer moeten gaan op de rolsteigers is echt geen pretje. Het is echt een flinke work-out. Zeker omdat ik aan het einde van de week tot hoog moest klimmen, mijn benen waren helemaal kapot. Zelf ben ik goed in verven, maar het werd mij toch een stuk moeilijker gemaakt op de rolsteigers. Gelukkig hadden we wel goed weer, verven in de regen gaat natuurlijk niet. Maar erg warm was het niet. Ik kan je daarom vertellen dat de isolatie niet heel best is op een rolsteiger. Het zal je niet verbazen dat het ook flink kan tochten op een rolsteiger. De personen binnen hadden het beter voor elkaar.

 

De kamersteiger was veel warmer

Binnen werd een kamersteiger gebruikt om de bovenkant van het huis te schilderen. Mijn opa heeft een huis waar de woonkamer twee etages hoog is. Oftewel het dak is heel hoger dan in een normale woning, vandaar ook de kamersteiger. Ik was aan het einde van de week beste jaloers op de mensen op een kamersteiger, zij hadden het veel warmer. Ook hoefde zij lang niet altijd zo hoog te klimmen als ik. Misschien ben ik ondertussen een beetje aan het zeuren. Uiteindelijk was het een hele leuke week. De sfeer was erg goed en het eindresultaat mag er ook zijn. Ik kan het ook iedereen aanraden om rolsteigers of een kamersteiger te huren als je een hoog huis hebt. Alleen in het geval van de rolsteigers kan ik het aanraden om een dikke jas aan te trekken en wat gel voor je spieren in te slaan. Dat helpt je enorm goed in de dagen na het schilderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *