Voor iedereen een tuinhuis

Als jij eraan denkt een tuinhuis aan te schaffen, dan zal je misschien versteld zijn van het aanbod. Er zijn dure- en goedkope tuinhuisjes, er zijn moderne- en klassieke tuinhuisjes, er zijn kunststof- en houten tuinhuisjes en er zijn simpele en uitgebreide tuinhuisjes. Het is dus zo dat er zeker een tuinhuis is die past bij ieders smaak, budget en behoeften. Ben jij van plan een tuinhuisje te kopen, dan zie je hier welke opties je dan hebt.

De stijl van het tuinhuis

Er worden tuinhuisjes aangeboden in een aantal verschillende stijlen. Er zijn landelijke tuinhuisjes, moderne tuinhuisjes en klassieke tuinhuisjes. Door van tevoren alvast te bepalen welke stijl jij mooi vindt, maak je de selectie tuinhuisjes alvast kleiner. De stijl die je kiest heeft invloed op het soort dak, de afwerking en de extra opties die je uit kunt kiezen. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over de stijl die je aan je tuinhuis wilt meegeven. Bij veel mensen is dit een kwestie van persoonlijke smaak en van de stijl van de tuin. Een moderne tuin met een klassiek tuinhuis kan wel, maar het zorgt niet voor eenheid.

Het materiaal

Dan is er ook de keuze van het materiaal en dit is ook enigszins persoonlijk. De meest gangbare materialen zijn hout en kunststof. De keuze is afhankelijk van hoeveel jij van echt hout houdt en van hoeveel onderhoud je aan je tuinhuis wilt besteden. Geïmpregneerd hout heeft al aanzienlijk minder onderhoud nodig, maar je zal het toch met enige regelmaat tegen de weersomstandigheden moeten beschermen. Daarnaast leeft hout, wat betekent dat het krimpt en uitzet. Kunststof met een houtlook heeft geen onderhoud nodig en het leeft ook niet. Het is dus veel gebruiksvriendelijker, maar tegelijkertijd vinden de echte houtliefhebbers dat het uitstraling mist.

De extra opties

Er zijn simpele tuinhuisjes en uitgebreide tuinhuisjes. Je kunt dan allereerst denken aan het design. Sommige tuinhuisjes bestaan uit muren, een dak, een raam en een deur, terwijl je daar bij andere tuinhuisjes dan afwatering, dakranden, roeden, vensterbanken, versieringen en van allerlei andere extra opties aan toe kunt voegen. Daarnaast zijn er ook binnen een aantal extra opties waaruit je kunt kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanleggen van stopcontacten en een kraan. Een simpel tuinhuisje is goedkoper dan een uitgebreid tuinhuis. Deze keuze zal afhangen van wat je met je tuinhuisje wilt gaan doen en uiteraard ook van je budget.

De afmetingen

Ook de afmetingen van een tuinhuis variëren. Je kiest deze zelf uit door te kijken naar de ruimte die je tot je beschikking hebt en wat de functie van het tuinhuisje wordt. Wil je hier een motor en fietsen in kwijt of wil je er een kantoor van maken, dan heb je waarschijnlijk meer ruimte nodig dan wanneer je een opslagplaats voor je gereedschap nodig hebt. In een tuinhuis kun je zelfs leven. Maak er een schitterend gastenverblijf van, bijvoorbeeld, of juist een plek voor jou om tot rust te komen. Het aanbod tuinhuisjes is groot, maar dat betekent ook dat er vast een ideaal tuinhuisje tussen zit voor jou.