Waarom de Thuja Brabant zo populair is als haagplant

Het is een lastige keuze, de keuze voor een haagplant. Je wil natuurlijk een plant die er het hele jaar door mooi bijstaat. Bovendien wil niemand de hoofdprijs betalen. En misschien heb je wel nog veel meer eisen voor je haag. Veel mensen kiezen voor de Thuja Brabant. Deze bijzondere haagplant heeft een aantal eigenschappen waardoor hij zeer populair is, met name in Nederland. Lees hier meer over wat de Thuja Brabant allemaal te bieden heeft.

Kwekerij

Geschikt voor van alles

Wil jij een hoge haag omdat je het helemaal zat bent dat de buren steeds naar binnen kijken? Veel mensen waarderen hun privacy, daar is niets mis mee. Dan wil je ongetwijfeld een grote haag hebben. Een haag die bovendien snel groeit. De Thuja Brabant is zeer geschikt voor grote hagen. Maar verrassing: ook kleine hagen zien er prachtig uit met deze plant. Als de Thuja regelmatig wordt geknipt dan vormt hij zich binnen korte tijd tot een zeer dichte haag, ook wanneer deze iets lager is. Dat is voor veel mensen een selling point: je kunt er van alles mee, deze veelzijdige plant!

Dichte haag

Kegelvormige boom

Wanneer je de Thuja niet te veel knipt dan verandert deze in een grote, kegelvormige boom. Dat geeft een unieke uitstraling en vinden mensen vaak mooier dan de saaie, rechte haag. Daarom wordt deze boom veel gekocht. De naam dankt dit type plant overigens aan de plek waar ze worden gekweekt. Dat gebeurt namelijk in Brabant op een eigen kwekerij. Het is een zeldzame boom dus je moet er echt voor in Brabant zijn.

Meerdere maten

Nog een voordeel van deze plant is dat hij in meerdere maten geleverd kan worden. Misschien wil jij de haag wel zelf laten groeien omdat je groene vingers hebt en het je hobby is. Maar misschien wil je juist dat de haag al zo volgroeid mogelijk is. Wat je ook prettig vindt het is allemaal mogelijk.