Waarom een industriële salontafel kopen?

Een salontafel mag eigenlijk niet ontbreken in je salon. Ondanks het feit dat een salontafel logischerwijs slechts over vrij beperkingen afmetingen beschikt kunnen we stellen dat dit kleine tafeltje ongelofelijk veelzijdig is in gebruik. Niet alleen kan je er bijvoorbeeld de afstandsbediening van de televisie op kwijt, daarnaast kan je er leuke boeken of tijdschriften op leggen en kan je er rond verzamelen wanneer je bezoekt over de vloer hebt. De uitstraling van de salontafel wordt voor een belangrijk deel bepaald door de materialen waaruit ze is vervaardigd. Wil je graag een extra bijzonder salontafeltje bestellen? Dan is kiezen voor een industriële salontafel absoluut de moeite meer dan waard om te overwegen.

1.) Omdat de industriële stijl erg veelzijdig is

Het ruwe karakter waar de industriële stijl over beschikt zorgt ervoor dat ze door veel mensen tegenwoordig sterk wordt geprefereerd. In eerste instantie werd vaak gedacht dat meubelstukken die over een industriële uitstraling beschikken enkel en alleen in een industrieel interieur tot hun recht komen. Dat is echter zeker niet juist. Sterker nog, eigenlijk zijn er maar weinig meubelstukken die zo ongelofelijk veelzijdig toepasbaar zijn als een industriële salontafel. Niet alleen kan je het kleine tafeltje gebruiken voor een waaier aan toepassingen, daarnaast zal je kunnen vaststellen dat haar industriële karakter perfect past in zowel een industrieel getint interieur als in een klassiek als in een modern interieur. Dit laatste zal veel mensen verbazen omdat een salontafel met industrieel design toch vrij contrasterend is, maar toch is het absoluut zeker waar. Probeer het gerust zelf maar eens even uit. 

2.) Omdat ze ongelofelijk duurzaam en kwalitatief is

Meubels die beschikken over een industrieel design zijn doorgaans vervaardigd uit zeer kwalitatieve, robuuste materialen. Het gaat daarbij dan ook vaak om bijvoorbeeld mangohout,  ijzer en / of metaal. Daarnaast kan er ook worden vastgesteld dat er vandaag de dag industriële salontafels bestaan die bijvoorbeeld (deels) zijn gemaakt van beton en / of glas. De combinatie van deze verschillende materialen zorgt ervoor dat je altijd kan rekenen op een salontafel die niet alleen ongelofelijk kwalitatief, maar bovendien ook nog eens zeer duurzaam is. Wil je dus met andere woorden voorkomen dat je binnen de kortste keren terug moet overgaan tot het aanschaffen van een nieuwe salontafel, dan is kiezen voor een exemplaar die beschikt over een industrieel design eigenlijk altijd meer dan de moeite waard.

3.) Omdat ze verkrijgbaar is in heel veel verschillende vormen

Voor het merendeel van de salontafels geldt dat je ze kan kopen in menig aantal verschillende vormen. Een industriële salontafel vormt daarop absoluut geen uitzondering. Dit betekent dat je er in de praktijk perfect voor kan kiezen om een dergelijke salontafel met een rond, vierkant of rechthoekig design te kopen. Bovendien is het eveneens zo dat je als het ware kan kiezen voor een setje met salontafels in verschillende groottes. Zo beschikt je eigenlijk niet echt over één industriële salontafel, maar wel over een reeks van bijzettafeltjes die je op nog meer verschillende manieren kan inzetten in jouw salon of woonkamer.

Op de site van Gigameubel worden veel verschillende stijlen gecombineerd.