Waarom een trampoline aanschaffen?

Trampoline springen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet alleen onder de kinderen, maar ook steeds meer volwassenen doen het. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Het is namelijk erg gezond voor je. Ten eerste is het goed voor het versterken van je botten. Het is wetenschappelijk bewezen dat het op en neer springen op een springmatras de ideale oefening is voor het onderhouden van sterke botten. Ten tweede zorgen trampolines voor een lagere impact op gewrichten en de wervelkolom. Het is een ideaal alternatief voor sporten op een harde ondergrond. Deze sporttoestellen worden daarom ook gebruikt voor het herstelproces van sporters na ernstige blessures of operaties. Tot slot versterkt het je spieren en stimuleert het gewichtsverlies. Tijdens het springen activeert je hele lichaam energie en stimuleert het alle lichaamsdelen. Er worden tijdens het springen ook velen spiergroepen getraind en geactiveerd (vooral je buik- en rugspieren). Als je echt af wilt vallen wordt het aangeraden om minimaal 30 minuten per dag te trainen op dit sporttoestel.

trampolines

Leeftijdsgrens

Het is natuurlijk niet alleen goed voor je lijf, maar het is ook nog eens erg leuk. Vrijwel alle kinderen vinden het leuk om trampoline te springen. Er wordt geadviseerd om kinderen pas rond 4 jaar op de sporttoestellen te laten springen. Op deze leeftijd hebben kinderen namelijk sterkere botten en een beter ontwikkelde grove motoriek, waardoor ze minder snel zullen vallen. Als je kinderen op jongere leeftijd laat springen op de sporttoestellen is de kans op ongelukken dus eens stuk groter.

Verschillende soorten

Je hebt verschillende soorten van deze sporttoestellen. Ze bestaan in verschillende vormen en maten. De meest populaire varianten zijn de ronde en de rechthoekige springmatrassen. Je hebt ook hele kleine ronde springmatrassen. Voor kinderen zijn de grotere springmatrassen handiger, omdat ze dan meer ruimte hebben om te springen en om kunstjes op te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *