Waarom je een schaduwdoek zou moeten aanschaffen.

Een zomervakantie in eigen land. Klinkt vaak niet meteen ontzettend aantrekkelijk, maar niet is minder waar! Natuurlijk wordt het weer vaker steeds warmer en blijft de zon ook steeds meer aan de hemel hangen. Dus de nodige vitamine D zal je niet te kort komen. Daarnaast is het dus ook steeds vaker heerlijk vertoeven in eigen tuin voor een thuis vakantie, een BBQ, of een andere zomerse activiteiten. Wat dat betreft is er altijd wel wat te bedenken dat nu ook gewoon thuis gevierd kan worden. Het kan zelfs zo zijn dat als je niet oppast het zelfs te warm kan worden in de tuin. Vooral wanneer je vrij open en vrijstaand woont zullen schaduw plekken redelijk weinig aanwezig zijn. Overweeg daarom om hier speciale aanpassingen, die niet meteen drastisch hoeven te zijn, te ondernemen voor in de tuin. Denk dan aan een schaduwdoek of een parasol.

Schaduwdoek.

Een schaduwdoek is natuurlijk een super simpele oplossing. Ze bestaan in allerlei verschillende soorten en maten en je kunt ze heel gemakkelijk in je tuin instaleren. Je zou al met een aantal palen en haken het doek hieraan op kunnen hangen. Daarnaast kan zo een schaduwdoek een zeer stijlvolle aanvulling zijn aan uw tuin en het aanbod in schaduwdoeken is tegenwoordig zeer divers. Zodoende zal er altijd wat voor u tussen zitten dat bij u en uw tuin zal passen. Welk exemplaar bij u past hangt af van uw eigen wensen, budget en formaat af. Je kan jezelf hiervoor al zeer gemakkelijk oriënteren door een simpele zoekopdracht  uit te voeren op het internet en vind je bijvoorbeeld de website: schaduwdoekplaza. Een goede kwalitatieve tip is om te kijken naar Nesling schaduwdoeken. Deze doeken laten weinig schadelijke uv-straling door en zijn van zeer hoge kwaliteit. Hierdoor zullen ze niet verkleuren, zijn ze erg sterk en vuilafstotend. Ontzettend makkelijk in gebruik dus!

Waarom een schaduwdoek en geen parasol?

 Zoals al eerder genoemd is een zonnedoek ontzettend makkelijk in gebruik. Het vergt niet veel tijd in onderhoud en is zo opgehangen. Daarnaast, in tegenstelling tot een parasol, heeft een zonnedoek geen attributen die op de grond hoeven staan en het geeft jou daardoor alle bewegingsvrijheid. Ook kun je het doek gewoon buiten laten hangen en hij zal door weer en wind blijven staan zonder te verkleuren. Tot slot geeft een schaduwdoek een decoratieve toevoeging aan uw tuin en beschermt deze tegen uv-straling en zijn de doeken in zoveel maten en prijsklassen beschikbaar, dat een parasol daar niet tegen op kan.