Waarom zouden we allemaal voor hout moeten gaan?

Als houthandel werken wij al jaren met hout, maar waarom eigenlijk? Omdat hout onwijs veel voordelen biedt en hout het materiaal is van de toekomst. Er wordt al eeuwen aan houtbewerking gedaan, omdat dit materiaal enorm duurzaam is. Hout kan compleet onderschat worden. Wij leggen u uit waarom we allemaal voor hout zouden moeten gaan!

Hout is duurzaam materiaal

Hout is een natuurlijk product, waardoor het milieu niet wordt aangetast door dit materiaal. Ook is hout geen schaars product, omdat er telkens opnieuw bomen geplant kunnen worden. Daarnaast gaat hout erg lang mee wanneer het goed wordt onderhouden. Door de mogelijkheden van houtbewerking kan hout continu gerecycled worden.

Hout is CO2 vast

Van alle materialen die er zijn, is hout het meest CO2 vaste materiaal. Bomen halen CO@ uit de lucht en houden dit vast. Daarnaast heeft hout minimale energie nodig bij de winning en productie. Ook wanneer hout bewerkt wordt, houdt het materiaal CO2 vast.

Hout is isolerend

Hout is onwijs sterk en werkt isolerend door de celstructuur. Ten opzichte van beton is het warmte-isolerend vermogen van hout 5 keer zo groot. Het voordeel hiervan is dat er ook energie bespaart wordt voor opwarming.

Hout is makkelijk te bewerken

Kijk eens om u heen, wat is er allemaal van hout gemaakt? Hout kan in vele maten en vormen bewerkt worden tot een prachtig product. Hierdoor is recycling erg toegankelijk. Naast dat u uw producten kunt laten maken door een houthandel in Zwolle, draagt u ook bij aan het milieu!