Wat is een uitvaartverzorger?

Een uitvaart is natuurlijk nooit een vrolijke bezigheid en kan erg zwaar zijn. Het is handig om daar een beetje hulp bij te hebben, in de vorm van een uitvaartverzorger. Maar wat doet een uitvaartverzorger eigenlijk? Dat hebben wij voor je op een rijtje gezet.

 

Wie is de uitvaartverzorger?

De uitvaartverzorger is een medewerker van de uitvaartverzekering die een hoofdrol in het organiseren van de uitvaart en er vooral is om de nabestaanden te ontlasten van het organiseren van een uitvaart. Samen met de uitvaartverzorger neem je alle wensen van de overledene door. Kortom, de uitvaartverzorger is jouw rechterhand gedurende het complete proces voor het verzorgen van een uitvaart, je zal dagelijks contact hebben met de uitvaartverzorger.

Een uitvaartverzorger is er bovendien ook om steun te bieden aan de nabestaanden. Iedereen kan zich wel voorstellen hoe zwaar het is om iemand te verliezen die dichtbij je stond en een uitvaartverzorger zal zijn best of deze pijn zoveel mogelijk te verzachten en verantwoordelijkheden over te nemen.

 

Wat doet een uitvaartverzorger allemaal?

Een uitvaartverzorger heeft verschillende verantwoordelijkheden. Zo is de uitvaartverzorger verantwoordelijk voor de verzorging van de overledene en het klaarmaken voor de opbaring. Qua het plannen van de uitvaart heb je zelf veel controle over de hoeveelheid verantwoordelijkheid die jij wilt nemen, je kan de uitvaartverzorger bijna alle taken over laten nemen of ook nog wat op jezelf nemen. Dit ligt helemaal aan wat je zelf wilt.

Een uitvaartverzorger is een soort kameleon die zijn takenpakket kan veranderen naar aanleiding van waar jij je comfortabel bij voelt. Zo steunen zij jou op de manier die jij het prettigst vindt. Hierdoor wordt het hele rouwproces versoepelt voor de nabestaanden.

 

Kortom, een uitvaartverzorger is er voor de nabestaanden in het proces van het organiseren van een uitvaart. Je hebt zelf veel te zeggen in hoe je wilt hoe de samenwerking verloopt. Zo kan deze moeilijke periode zo fijn als mogelijk is verlopen. Hierom is het ook verstandig om een uitvaartverzorger te kiezen die goed bij je past, zo is het een stuk prettiger om alle zaken met hen te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *