Wat zijn opsluitbanden en waarom wil je ze hebben?

Opsluitbanden worden gebruikt om tegels of stenen strak tegen elkaar te leggen. Ze zorgen ervoor dat de stenen of tegels blijven liggen zoals ze gelegd zijn. Ze voorkomen dat er tussen de stenen of tegels kieren ontstaan en dat er verzakkingen optreden. Betonbanden zijn de begrenzing van je bestrating. Wanneer je een bestrating aanlegt, moet je ze altijd gebruiken. Als je de bestrating op de juiste manier aanlegt, zal deze er altijd verzorgd uit blijven zien. Met betonbanden wordt de bestrating op zijn plaats gehouden en geeft je tuin, oprit of terras een strakke en nette uitstraling .

Wat doen betonbanden?
Wanneer je betonbanden gebruikt om de bestrating af te werken zal deze de begrenzing van de bestrating weergeven. De bestrating zal geen kant meer op kunnen. Door de betonbanden kan het onderliggende zand niet verschuiven of wegspoelen wanneer het hard regent. Als je een bestrating gaat aanleggen is het gebruik van opsluitbanden zeker aan te raden.

De voordelen van de betonbanden.
Wanneer je bij vrienden of kennissen komt, die een tuin met een terras hebben, is het belangrijk dat de bestrating goed is aangelegd. Een goede bestrating is het visitekaartje als je een huis hebt met een tuin. Om dat tot stand te brengen worden betonbanden gebruikt om kieren tussen de tegels of stenen te voorkomen. Ook zullen de betonbanden voorkomen dat er verzakkingen kunnen ontstaan doordat het zand, wat onder de bestrating ligt, weg is gespoeld.

Door het aanleggen van een mooie bestrating met betonbanden kun je je tuin, terras of oprit een ander karakter geven. Je kunt door gebruik te maken van betonbanden gemakkelijk hoogteverschillen creƫren en eventueel nieuwe kleuren toevoegen. Betonbanden zijn ideaal om tuinpaden van het terras of gazon te scheiden. Ook levert het gebruik van betonbanden een levenslange levensduur van de bestrating. Door gebruik te maken van betonbanden kun je lang genieten van je aangelegde bestrating zonder dat er verzakkingen op kunnen treden. De maat van de betonbanden die je gebruikt is afhankelijk van de hoogte van de bestrating. De banden dienen altijd hoger te zijn dan de bestrating. Met de kleur van de betonbanden kun je een hele mooie bestrating aanleggen.