Welk dekbed is het beste voor warm weer?

Op warme dagen is het soms behoorlijk zweten in bed. Dit komt allereerst door de temperatuur buiten, maar jouw dekbed kan hier ook een bijdrage aan leveren. Daarom slapen sommige Nederlanders in de zomermaanden alleen onder hun dekbedovertrek. Wanneer het echt heet is buiten, slaap jij mogelijk wel zonder deken. Niet iedereen vindt het prettig om zonder deken te slapen. Geldt dit ook voor jou? Dan zoek je mogelijk naar een dekbed waaronder jij in de zomermaanden fijn slaapt zonder veel te zweten. Maar welk dekbed is in dat geval het beste? Wij bieden jou in deze tekst een aantal handvatten om het beste dekbed voor warm weer te vinden.Zomerdekbed


Wanneer je in de zomer graag onder een dekbed slaapt, raden wij je een zomerdekbed aan. Dit dekbed bestaat slechts uit één laag, waardoor deze niet dik is. Daarbij komt dat het dekbed vochtregulerend is. Je hoeft er dan ook niet bang voor te zijn dat je badend in het zweet wakker wordt wanneer je onder een zomerdekbed slaapt. Zomerdekbedden zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende warmteklassen. Hierdoor bepaal je zelf de dikte van de deken.

Slaap je al onder een zomerdekbed en vind je dit toch te warm? Dan is een zomerdeken misschien iets voor jou. Grote voordeel van deze deken is dat hij verkoeling biedt op warme dagen. Bovendien hoef je hem niet in de overtrek te stoppen, iets wat bij een zomerdekbed wel noodzakelijk is. Een laatste voordeel van een zomerdeken is dat je deze makkelijk zelf uitwast.

4 seizoenendekbed
Een zomerdekbed of een -deken is alleen geschikt voor gebruik in de zomer. Omdat deze twee dekens relatief dun zijn, heb je het er in de lente, herfst en winter mogelijk wel koud onder. Je kunt er in dat geval voor kiezen om voor deze seizoenen een extra dekbed te kopen. Een nieuwe dekbed is helaas niet goedkoop. Gelukkig is er een oplossing: een 4 seizoenen dekbed. Dit dekbed kun je in de lente, zomer, herfst en winter gebruiken.

Het grote voordeel van een 4 seizoenen dekbed is dat deze deken is opgebouwd uit verschillende lagen. Je kunt de deken vaak terugbrengen naar een enkele, dunne laag, wat dit dekbed uitermate geschikt maakt voor gebruik in de zomer. Wanneer het kouder wordt, kun je het dikkere gedeelte van het dekbed gebruiken. In de winter koppel je de afzonderlijke lagen aan elkaar, waardoor je een lekker en dik winterdekbed hebt.


Kijk goed naar de vulling


Weet je inmiddels welk type dekbed je wilt kopen voor in de zomer? Zorg dan ook dat je je verdiept in de vulling. Een dekbed met synthetische vulling is vaak warm in de zomer, maar een deken met deze vulling was je wel makkelijk zelf uit. Wil je liever een dekbed met een hoge vochtopname, laag gewicht en een hoge isolatiewaarde? Kies dan voor een dekbed met ganzendons. Een dekbed met deze vulling is namelijk luchtig in de zomer. Daarbij komt dat jij het in de wintermaanden heerlijk warm hebt wanneer je onder een ganzendons dekbed ligt.