Wonen in jouw droomhuis

Je huis is een plek waar je je fijn moet voelen, je brengt hier immers veel tijd door. Van slapen tot eten tot douchen; jouw huis is een centrale plek waar(vandaan) jij je leven leidt. Omdat dit zo’n belangrijke plek voor je is, wil je dat het als fijne uitvalsbasis fungeert. Een mooi huis dat in alle opzichten aan jouw wensen voldoet, ofwel: wonen in jouw droomhuis, dat is wat je wilt.  won

Van A tot Z zelf alles regisseren 

Wanneer je van plan bent een bestaande woning te kopen, zal je al gauw merken dat geen enkel huis volledig aan jouw wensenlijstje voldoet. Zo is bij het ene huis bijvoorbeeld de keuken niet naar wens en heeft weer een ander huis niet voldoende woonoppervlakte. Je zult tijdens jouw zoektocht merken dat iedere bestaande woning over plus- en minpunten beschikt. Wil je een woning die wél in alle opzichten aan jouw wensen voldoet? Dan is een eigen huis bouwen iets voor jou. Wanneer je ervoor kiest je eigen huis te gaan bouwen, heb je de touwtjes helemaal zelf in handen. Je kunt op deze manier van A tot Z zelf jouw droomhuis realiseren. 

Met welke kosten moet je rekening houden?

Zelf je eigen droomhuis bouwen, dat klinkt als een leuk avontuur. En dat is het ook! Echter, alvorens je dit avontuur aangaat, wil je weten hoe het kostenplaatje eruit zal komen te zien. Wat kost een huis bouwen nou precies? Naast de kosten voor de daadwerkelijke bouw van het huis zelf, heb je ook met bijkomende kosten te maken. Om zelf een huis te kunnen gaan bouwen, moet je eerst een kavel kopen. Wat de prijs per vierkante meter is, verschilt per gemeente. Tevens krijg je te maken met kosten voor een vergunningaanvraag. Dit worden ook wel legeskosten genoemd en ook deze verschillen in prijs per gemeente. De kosten voor de afwerking kun je vervolgens zo gek maken als je zelf wilt.

Zelf een huis bouwen: de voordelen 

Bij de bouw van een woning komt een hoop kijken. Zo moeten er afspraken gemaakt worden met verschillende partijen en moet er een vergunning geregeld worden. Deze aspecten lijken misschien wat veel, maar wegen niet op tegen de voordelen van het zelf bouwen van een huis. Wanneer je zelf een huis gaat bouwen, kun je werkelijk álles naar wens maken. Dit zit hem niet alleen in de uiterlijke kenmerken, maar ook in de duurzaamheid van de woning. Wil jij graag een woning welke in alle opzichten aan jouw wensen voldoet? Ga dan zelf een woning bouwen en creëer jouw droomhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *