Wonen in Utrecht

Wil je op jezelf gaan wonen maar weet je nog niet goed waar? Utrecht is een goede stad om eens te overwegen. Utrecht ligt centraal in Nederland en daarom kan je vanuit Utrecht alsnog alle kanten op. Maar voor dat je uitgekeken bent in Utrecht ben je waarschijnlijk al een aantal maanden/jaren verder. Utrecht heeft namelijk heel veel te bieden. Huizenprijzen zijn ook een belangrijk onderdeel als je overweegt om in Utrecht te gaan wonen. Huizen zijn nu gemiddeld 7,2 procent duurder ten opzichte van een jaar eerder. Dat de prijzen zo kunnen stijgen komt onder meer door de krapte op de woningmarkt. Er staan gemiddeld weinig huizen te koop maar er is wel genoeg te huren! Dit is ook een prima optie als je uit huis gaat.

Voordelen

Een van de mooiste dingen aan Utrecht? De prachtige grachten! Utrecht heeft meerdere grachten, met daaraan gezellig cafétjes en goede restaurants. Maar vergeet ook niet de geweldige grachtenpanden. Voor een drukke stad als Utrecht zijn de huurprijzen redelijk laag. Zeker vergeleken met andere grote steden in Nederland. Je hebt voor een redelijk betaalbare prijs een grotere woning dan in Amsterdam of Rotterdam. Niet alleen bovenstaande punten zijn voordelen van wonen in Utrecht. Ook heb je in Utrecht de mogelijkheid om heerlijk te wandelen in één van de vele parkjes. Zo is het Zocherpark een van de oudste parken in Nederland. Net buiten de stad, maar nog steeds dichtbij, is de Utrechtse heuvelrug. Hier kan je ieder seizoen terecht voor een mooie wandeling door de natuur. Het handige van wonen in een grote stad is dat je ook alles bij de hand hebt. Denk hierbij aan winkels (de supermarkt of een drogist) die je vaak op loopafstand hebt. Maar ook als je een technisch probleem hebt zoals een daklekkage utrecht. Een dakdekker utrecht is waarschijnlijk binnen een korte tijd bij jou.

Nadelen

Als je in een stad woont is het natuurlijk logisch dat je meer mensen om je heen hebt dan in een dorp, of je dit nou wilt of niet. Maar helaas zijn dit altijd even leuke mensen. Een hoop lawaai op een zondagochtend van uitgaans mensen terwijl jij lekker ligt te slapen is natuurlijk niet altijd even fijn. En in de stad is het altijd druk! Zeker in de zomermaanden wordt de stad overspoeld met dagjesmensen en poppen de festivals elk weekend weer uit de grond. Dit is natuurlijk hartstikke leuk als je zelf fanatiek alle festivals bezoekt, maar als je na een werkweek eventjes rustig een tijdschrift wilt lezen op de bank met een poppodium onder je balkon is dat toch wel een beetje jammer.